Jandarmeria Mehedinți nu mai vrea FC U Craiova la Severin: Această echipă să nu mai găsească motiv să vină aici

Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți nu vrea că formația de fotbal FC U Craiova să își mai desfășoare meciurile la Drobeta Turnu Severin. Poziția jandarmilor vine după incidentele provocate de fanii craioveni în timpul meciului cu Rapid, atunci când au aruncat cu torțe în tribune, din exterior, iar pe străzile învecinate au provocat deranj, fiind nevoie de intervenția luptătorilor MAI, la un moment dat atacați, și ei, cu materiale pirotehnice.

”Din păcate, violențele exercitate de suporterii craioveni au un caracter de repetabilitate. Sâmbătă seara, intervenția jandarmilor a fost necesară și am restabilit ordinea publică într-un mod profesionist. Această echipă nu este a severinenilor, nu este a Severinului. Nu este normal ca severinenii să suporte actele de dezordine produse de niște indivizi care au un comportament antisocial de notorietate, la nivel național. Nu am uitat ce s-a întâmplat la meciul cu Petrolul Ploiești, când au atacat în trafic și au vandalizat autocarele suporterilor ploieșteni. Ei au un istoric în actele de violență. Propunerea noastră este ca această echipă și bineînțeles că și suporterii ei să nu mai găsească motiv să vină la Drobeta Turnu Severin”, a declarat colonelul Adrian Zanfir, Șef Serviciu Ordine și Siguranță Publică IJJ Mehedinți.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, nu este de acord cu propunerea Jandarmeriei Mehedinți, dar nici cu manifestările fanilor.

Nu sunt de acord cu incidentele. O să discut și eu cu patronul echipei și o să-l rog să se implice în relația cu galeria. Suntem un oraș liniștit și nu avem nevoie de acte reprobabile. Sunt de acord cu măsuri împotriva suporterilor care fac dezordine, dar mă dezic de părerea Jandarmeriei și nu voi fi de acord ca Universitatea Craiova să nu mai joace la Drobeta Turnu Severin”, a declarat, potrivit prosport.ro, Screciu.