Gorj: Drumul dintre Novaci și Rânca a fost închis. Cod galben de vânt pentru zona joasă a județului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Poliția Română au decis, luni seara, închiderea DN 67C (Transalpina) între Novaci și Rânca, pentru toate categoriile de autovehiculele, până marți la ora 9:00, din cauza viscolului puternic și vizibilității extrem de reduse.

 

În context, pagina de meteorologie Severe Weather Alert – România a anunțat Cod galben de vânt pentru o bună parte din suprafața Olteniei.

Intensificări ale vântului, rafale de 55-70 km/h, trecător 80 km/h, pe creste – 110-130 km/h și viscol puternic .
 COD PORTOCALIU
 18 ianuarie, ora 12:00, – 19 ianuarie, ora 03:00.
 Zona înaltă a Carpaților Meridionali
 În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700m, vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de 110-130 km/h, spulberând zăpada, temporar viscolind ninsoarea și determinând reducerea semnificativă a vizibilității.
 COD GALBEN
 18 ianuarie, ora 10:00, – 19 ianuarie, ora 04:00.
Estul, sud-estul, sud-vestul și local centrul țării, zonele montane.
 În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și Olteniei, local în Muntenia, nord-vestul și sud-estul Transilvaniei și la munte, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze la rafală de 55-70 km/h, iar temporar, cu o probabilitate mai ridicată în nordul și estul Moldovei, local 80 km/h’‘, a transmis sursa enunțată.

IMAGINE