Gorj: Haiducie! Băuți sau fără permis la volan, ba la plimbare cu o mașină care nu era înmatriculată

Abaterile și infracțiunile de la regimul rutier dau serios de furcă polițiștilor gorjeni. În doar câteva zeci de ore, pe drumurile județului au fost depistate fapte grave și foarte grave.

– La data de 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Săulești, în timp ce conducea un tractor, pe DJ661 Săulești, fără a fi înmatriculat sau înregistrat în circulație și fără a avea montate plăcuțe de înmatriculare sau înregistrare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar în urma verificărilor s-a stabilit că deține permisul de conducere valabil.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau înregistrat, pe drumurile publice, totodată fiind luată măsura  reținerii permisului de conducere

– La data de 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au oprit în trafic, pe DN 67 Ploștina, un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din localitatea Ploștina, care conducea un autoturism având exercitarea dreptului de conduce autovehicule suspendată.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

 

  – La data de 6 iulie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Târgu Jiu au depistat un bărbat de 69 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Traian, din Târgu Jiu, având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 

În aceeași zi, polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești Jiu au identificat în trafic un bărbat de 66 de ani, din comuna Mușetești, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 3, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a transmis IPJ Gorj.