Romanescu impune monitorizarea depozitării deșeurilor din județ la groapa de gunoi de la Bârsești

Autorităţile locale din Târgu Jiu vor analiza cererile înaintate de alte UAT-uri din judeţ pentru a aduce gunoiul la groapa din municipiu. Primarul Marcel Romanescu a admis că există mai multe solicitări, iar temenul de depozitare se întinde până la sfârşitul anului. Totuşi, nu vor fi acceptate toate deşeurile. Edilul vrea ca procesul să fie monitorizat, iar recepţia una controlată. Romanescu a anunţat că nu mai vrea ca, la Târgu Jiu, să ajungă deşeuri în stare de fermentaţie.

Solicită aprobare pentru a putea depozita gunoiul menajer în groapa de la Târgu Jiu. Odată cu redeschiderea gropii de gunoi, avem o hotărâre anterioară care ne condiţionează pe noi, autorităţile publice locale, de o solicitare pe care trebuie să o adreseze Consiliului Local, iar Consiliul Local va stabili exact modalitatea în care se desfăşoară această activitate de colectare şi după aceea de depozitare în groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Termenul pentru depozitare este 31 decembrie 2021”, a precizat primarul.

Romanescu a mai spus că Polaris va continua investiţiile la gropa de gunoi şi are încredere că operatorul de salubritate va respecta cerinţele impuse de oraganismele abilitate. Activitatea la groapa de gunoi a fost suspendată în data de  23 martie, iar de-atunci au fost făcute investiții pentru diminuarea poluării olfactive. Groapa de gunoi a Târgu-Jiului a fost redeschisă începând cu data de 1 iulie.