Gorj: În arest după ce au șofat fără să aibă permis de conducere. Și-a rănit amicul și a părăsit locul evenimentului

Doi gorjeni au dormit o noapte în arest după ce s-au urcat la volan fără să dețină permis de conducere. În unul dintre cazuri, în care este suspect un tânăr de 23 de ani, a avut loc un eveniment soldat cu un rănit, iar șoferul de ocazie a părăsit locul faptei.

– La data de 10 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Târgu Jiu a avut loc un eveniment rutier cu victime.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Motru, în timp ce ar fi condus un autoturism pe o stradă din municipiul Târgu Jiu, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unui imobil.

În urma impactului, a rezultat rănirea unui tânăr de 30 de ani, din comuna Bălești, pasager în autoturism, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru a fi condus pe drumul public de către tânărul în vârstă de 30 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu deține permis de conducere.

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, față de tânărul de 23 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propuneri legale.

– La data de 8 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Motru, bănuit de săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 13 decembrie 2020, bărbatul, ar fi condus un autoturism pe strada Tineretului, din municipiul Motru, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a transmis IPJ Gorj.