Fotbalist crescut la Pandurii, transferat de U.T. Arad, în prima ligă

 

Albert Voinea, un tânăr care a și-a luat zborul în fotbal de la Pandurii Târgu Jiu, va evolua pentru U.T. Arad. Atacantul s-a despărțit de Turiss Oltul Măgurele, liber de contract, și a ales să continue în orașul de pe Mureș, fiind ofertat de echipa de Liga 1 din localitate.

Prin venirea lui Albert cred că am închis transferurile în compartimentul ofensiv din această campanie de iarnă. Aveam nevoie de concurență acolo în față, aveam nevoie de soluții și mă bucur că s-a realizat acest transfer pentru că mă bazez foarte mult pe foamea lui Albert, pe faptul că-și dorește să transforme frustrarea din momentul ratării promovării cu Turris în evoluții cât mai bune în tricoul echipei noastre. Îmi doresc foarte mult să își demonstreze calitățile pe care toată lumea le-a văzut la nivelul ligii secunde și la noi să fie același atacant eficient. Cel puțin din punct de vedere al raportului minute jucate – goluri marcate, Albert a demonstrat că este un atacant foarte eficient. Pe de altă parte, iar un lucru foarte important de menționat este că și Albert poate fi folosit pe mai multe poziții. Deci iată că această polivalență a mai multor jucători din compartimentul ofensiv ne va permite să găsim soluții multiple. Trebuie să ne gândim că în istoria recentă, Albert ne-a făcut zile fripte atât în tricoul Ripensiei, cât și în tricoul celor de la Turris și tocmai de aceea sper să confirme și la nivelul ligii întâi”, a spus, la prezentarea jucătorului, Laszlo Balint, antrenorul echipei arădene.

Albert Voinea s-a născut pe 6 decembrie și a crescut la Pandurii. A trecut evoluat pentru mai multe echipe, precum Gloria Bistrița, Sportul Snagov, C.S. Universitatea Craiova, Metalul Reșița, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, Ripensia Timișoara sau Turris Oltul Turnu Măgurele.

Sezonul trecut a fost golgeterul ligii secunde, cu 15 golu