Gorj: Material lemnos, confiscat. Amenzi severe aplicate pentru transport fără documente legale

Doi gorjeni au fost sancționați contravențional după ce au fost depistați transportând materiale lemnos fără documente în regulă.

– La data de 26 februarie a.c., poliţişti din cadrul Poliției Orașului Rovinari au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul silvic, ocazie cu  care au depistat, pe strada Termocentralei, din orașul Rovinari, un bărbat de 40 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea o autoutilitară, în care transporta peste 5 metri cubi material lemnos.

În urma verificărilor efectuate în evidența SUMAL, polițiștii au constatat că termenul de valabilitate al avizului de însoțire a materialului lemnos transportat era expirat.

În cauză, a fost dispusă sancționarea contravențională a conducătorului auto, cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus confiscarea cantității de peste 5 metri cubi material lemnos, în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

 – În cadrul aceleiași acțiuni, la data de 25 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au depistat, în trafic, un bărbat de 45 de ani, din comuna Peștișani în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN 67 D Peștișani, cantitatea de 3 mc lemn de foc, în vederea comercializării fără documente specifice.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au confiscat întreaga cantitate de material lemnos, care a fost lăsată în custodie Ocolului Silvic Tismana, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010 Republicată, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 4.000 de lei”, a transmis IPJ Gorj.