Gorj: Minor pus pe rele: I-a sustras cheile și a plecat la plimbare cu mașina omului

Un adolescent din Tismana, Gorj, este cercetat penal după ce ar fi sustras un autoturism și s-ar fi plimbat cu el circa doi kilometri, fără să dețină permis de conducere, minor fiind. Din ce se transmite, puștiul ar fi pătruns în curtea locuinței proprietarului mașinii, de unde ar fi luat cheile, iar după ce a lăsat mașina s-a întors și a depus cheile în locul inițial.

La data de 30 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au fost sesizați de un bărbat, din orașul Tismana, cu privire la faptul că în noaptea de 29/30 mai a.c., persoane necunoscute i-au sustras autoturismul ce se afla parcat în fața locuinței sale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, autoturismul a fost identificat în satul Pocruia.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că în noaptea de 29/30 mai a.c., un tânăr de 17 ani, din aceeași localitate, ar fi pătruns în curtea locuinței bărbatului, iar de pe o masă ar fi sustras cheia autoturismului pe care l-ar fi condus circa 2 kilometri, după care l-a abandonat în afara părții carosabile, după ce in prealabil a asigurat portierele.

Ulterior, minorul ar fi revenit la locuința bărbatului și a lăsat cheile autovehiculului în același loc.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere’‘, a precizat IPJ Gorj.