Gorj: Nu mai există focare de pestă porcină. Fără restricții majore ce vizează sacrificarea animalelor

Nu mai sunt focare active de pestă porcină africană în Gorj, iar în acest moment nu există restricții în ceea ce privește transportul, anunță autoritatea în domeniu.
Vestea este îmbucurătoare, mai ales că se apropie sărbătorile tradiționale de Crăciun, atunci când oamenii își sacrifică animalele în gospodării.

La noi, în Gorj, începând cu 6 noiembrie, nu mai există niciun focar de pestă porcină africană. Toate au fost stinse, urmare a măsurilor întreprinse de către colegii noștri, medici veterinari de liberă practică, colegilor din DSV, cu sprijinul și coordonarea nemijlocită a primarilor din localitățile respective. Am reușit să eradicăm deocamdată focarele numeroase care au fost în perioada verii. Noi acum suntem focusați pe problemele de igienă și de salubritate a produselor de origine animală. Anul acesta vom avea un Crăciun care vine fără restricții majore în ceea ce privește sacrificarea porcilor. În ceea ce privește punerea în funcțiune a târgurilor de animale, încă sunt oprite”, a declarat Florin Gorcea, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Gorj.