Târgu Jiu: Polaris a primit amendă pentru neridicarea deșeurilor menajere

Compania Polaris, operatorul de salubrizare de pe raza municipiului Târgu Jiu, a fost amendată de Poliția Locală după ce s-a constatat că nu a ridicat la timp deșeurile menajere de pe o platformă de colectare. Lucrătorii municipalității anunță că vor continua verificările.

 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au constatat, în data de 17 noiembrie 2023, că operatorul serviciului de salubrizare licențiat în aria de delegare nu și-a îndeplinit obligația legală privind ridicarea deșeurilor menajere de la platformele de colectare amplasate pe strada Minerilor din municipiul Târgu Jiu, drept pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 337 din 2023 privind aprobarea Regulamentului de stabilire a unor norme de conviețuire și gospodărire pe raza municipiului Târgu Jiu.
Verificările vor continua și în perioada următoare, în scopul asigurării unui mediu sănătos pentru populație”, au transmis reprezentanții Poliției Locale. 

IMPORTANT:

Potrivit prevederilor H.C.L nr. 337 din 2023, persoanele fizice au obligația de a depozita gunoiul menajer în locurile special amenajate, ambalat în saci menajeri și doar în recipientele de colectare, fiind interzisă lăsarea acestora lângă platforme, nerespectarea acestei obligații putând atrage sancțiuni contravenționale cuprinse între 100 și 500 lei.
Operatorul serviciului de salubrizare are obligația de a ridica deșeurile menajere, în conformitate cu graficele stabilite pentru colectarea deșeurilor. Nerespectarea acestei obligații se sancționează contravențional cu amendă de la 1000 la 2000 lei și se aplică pentru fiecare punct de colectare, în parte”, a precizat sursa enunțată. 
Articolul precedentTârgu Jiu: Imagini. S-a instalat sistemul de iluminat în parcul din Zona Narciselor
Articolul următorGorj: Nu mai există focare de pestă porcină. Fără restricții majore ce vizează sacrificarea animalelor