Gorj: Percheziții! Fete seduse cu mirajul unei vieți de vis, după care sunt obligate să practice prostituția

Percheziții ale autorităților într-un dosar ce vizează traficul de persoane și traficul de minori. Din păcate, traficanții reușesc în continuare să ”recruteze” tinere de pe raza județului Gorj, fete pe care le seduc și, în etapa următoare a planului lor, le obligă să practice prostituția.

În ziua de 6 ianuarie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești, au desfășurat o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și trafic de minori.

În acest context, au fost puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dolj, Gorj și Bacău la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional organizat și că se ocupă cu recrutarea și exploatarea sexuală a unor persoane de sex feminin.
În urma celor 9 percheziții domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate un pistol cu bile de cauciuc cu 6 cartușe, 45 cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc cu 10 cartușe, suma de 1400 lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și 7 autoturisme de lux.
În urma acestor activități, 8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.
În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2022, un număr de 7 persoane, au constituit și au acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care au recrutat prin metoda <<loverboy>> mai multe persoane de sex feminin pe care le-au exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate. Cu privire la cea de-a opta persoană s-a reținut că în cursul anului 2021 a recrutat în scopul exploatării sexuale prin false promisiuni de iubire o persoană de sex feminin, pe care a transportat-o ulterior în diverse locații din România unde a determinat-o să practice prostituția în beneficiul său.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău și S.C.C.O. Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, I.J.J. Dolj, I.J.J. Gorj, I.J.J. Bacău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Pitești și Brigada Operațiuni Speciale Craiova.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, a transmis, joi, DIICOT.