Surse: PSD Gorj îl susține pe Constantin Ștefan pentru poziția de secretar de stat la Energie

Președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a alimentat, joi, cu o declarație, informațiile neoficiale care îl prezintă pe social-democratul Constantin Ștefan, consilier județean, inginer la Complexul Energetic Oltenia, unde se ocupă și de achiziționarea certificatelor CO2, drept viitor subsecretar de stat în Ministerul Energiei.

Potrivit lui Weber, Andrei Maioreanu, văzut de mulți în guvern, la Energie, urmează să ajungă într-o companie furnizoare de energie electrică, într-o funcție de conducere, ceea ce ar putea  însemna că vehicularea numelui lui Ștefan pentru poziția de secretar de stat nu a fost tocmai un zvon.

Am făcut nominalizările pentru funcțiile care ne-au revenit. Avem două funcții de subprefect, una de secretar de stat și una de subsecretar de stat. Pentru subprefect, o poziție o să fie ocupată de domnul Romeo Chiriac. Pentru poziția de subsecretar de stat, l-am propus pe domnul consilier județean Dragoș Drăghescu. Avem în discuție secretarul de stat de la Energie, unde s-a discutat de Andrei Maioreanu. Luăm în calcul ca Andrei Maioreanu să fie pus pe poziție într-o societate furnizoare de energie electrică, pentru că impactul prețurilor la energie electrică și gaze naturale este extraordinar de mare asupra consumatorului vulnerabil și, atunci, ne trebuie oameni pregătiți în societățile respective. Dacă nu va merge Maioreanu în poziția respectivă (subsecretar de stat la Energie – n.red.), avem o altă propunere pregătită. Tot o persoană care lucrează în cadrul Complexului Energetic Oltenia”, care cunoaște problematica, a spus Weber. 

 

Reamintim, Constantin Ștefan a fost președintele TSD Gorj și consilier local de Târgu Jiu, promovat șef Birou la C.E. Oltenia, iar soția sa, Aniela-Eliza Ştefan, angajată ca ghid la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) “Constantin Brâncuşi”, în urma unui concurs, bineînțeles.