Gorj: Primar dezlănțuit: Profesorul trebuie dat afară din sistem! Cum poți să duci un copil până la liceu, iar el să nu știe tabla înmulțirii?!

Reacții dure după ce mai mulți elevi de clasa a VIII a au fost repartizați în diferite instituții liceale din Gorj, deși mediile de la Evaluarea Națională au fost mici, în destule cazuri sub 5 (cinci).

Unul dintre care condamnă repartiția copiilor nepregătiți la liceu este Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani, cel care cere – nici mai mult, nici mai puțin – plecarea din învățământ a profesorilor care până la finalul clasei a VIII a nu au reușit să asigure elevilor un minimum bagaj de cunoștințe.

Un copil cu media doi, care intră la liceu, cum să ți-l scoată dascălii din liceu la șase la Bacalaureat? Un copil care nu știe tabla înmulțirii cum să îți ia Bacalaureatul? Și atunci condamn anumite instituții. Adică, profesorul ăla de matematică, care a dus un copil până în clasa VIII-a, iar acel copil nu știe tabla înmulțirii, ăla trebuie dat afara din sistem. Problema este a sistemului de învățământ care este foarte prost, cum poți să aduci un copil până în clasa VIII-a, să-l duci la liceu, și acel copil să nu știe tabla înmulțirii?! Ce a făcut acel profesor de matematică opt ani? Asta este întrebarea. Iar pentru cei care nu iau cinci s-au reînființat profesionale, avem și noi la Peștișani profesională, îi așteptăm. Nu au ce căuta la liceu să încerce să dea un examen de Bacalaureat după clasa a XII-a elevii care nu sunt în stare să ia cinci la capacitate. Nu au ce căuta în învățământul liceal”, a la Radio Infinit, Pigui.