Gorj: Profesor încătușat! A exercitat acte de violență asupra unui elev

Un profesor (de matematică, potrivit surse), salariat la Școala Gimnazială Scoarța, Gorj, a fost reținut de polițiști, joi, după ce a agresat un elev. Neoficial, profesorul s-ar fi năpustit pe elev, aplicându-i mai multe palme, totul fiind filmat de un alt copil din școală. Înregistrarea video a ajuns la Inspectoratul de Poliție Gorj, iar de aici s-au dispus măsuri imediate.

La data 2 martie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești au reținut pentru 24 de ore, și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 62 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă. Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul, la aceeași dată, ar fi exercitat acte de violență asupra unui elev în vârstă de 14 ani, din Scoarța, în timpul orelor de curs. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale și stabilirea tuturor împrejurărilor în care ar fi avut loc fapta”, a transmis IPJ Gorj. 
În urma evenimentului, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a recomandat directorului unității de învățământ, Alina Bobei, dispunerea unei cercetări disciplinare, urmând că ISJ să primească concluziile și măsurile luate.