Gorj: Și-a împușcat vecinul pentru o bucată de pământ

S-au luat la ceartă pentru pământ, în urma scandalului un bătrân fiind rănit prin împușcare. Un bărbat de 48 de ani, din Cătunele, nu a ezitat, marți, să folosească un pistol cu bile pentru a pune la punct un vecin, în vârstă de 70 de ani, persoană cu care a avut discuții aprinse pentru o suprafață de teren pe care se află un imobil.

La data de 7 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au fost sesizați prin apelul 112 de un bărbat, din comuna Cătunele, despre faptul că un consătean de 48 de ani, l-ar fi agresat fizic pe tatăl său, în vârstă de 70 de ani, folosind un pistol cu bile.

Primii polițiști care au ajuns la fața locului l-au prins pe bărbatul de 48 de ani, l-au încătușat și condus la sediul poliției, pentru cercetări.

O echipă compusă din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru, Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Investigații Criminale au efectuat cercetări și au stabilit că evenimentul semnalat s-a produs pe fondul unui litigiu mai vechi, privind dreptul de proprietate, asupra unui un teren, cu imobil. În timp ce persoanele implicate se aflau pe terenul respectiv, de pe raza comunei Cătunele, bărbatul de 48 de ani ar fi folosit un pistol cu bile de tip airsoft, nesupus autorizării și ar fi tras mai multe focuri în direcția bărbatului de 70 de ani, iar două dintre proiectilele trase l-au rănit pe acesta, în zona urechii stângi, producându-i leziuni ușoare, care nu au necesitat internarea în spital.

În timpul cercetărilor, persoana vătămată a fost prezentată Serviciului de Medicină Legală Gorj, ocazie cu care, din concluziile raportului de constatare medico-legală, a rezultat că necesită 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, ca urmare a leziunilor suferite.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, a informat IPJ Gorj.

Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, a bărbatului de 48 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Gorj, urmând ca astăzi, miercuri, 8 iulie, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere corespunzătoare.