Gorj: Strategii pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean

Cosmin Popescu vrea modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, iar finanţarea ar putea veni din bani guvernamentali şi europeni.

Președintele Consiliului Județean Gorj a explicat care sunt paşi pentru a obţine fonduri pentru această investiţie. Sunt luate în discuţie Programul Național de Redresare și Reziliență, Programul Operațional de Sănătate, dar şi Compania Națională de Investiții.

Avem două linii de finanţare, o linie din PNRR, care trebuie discutată la nivel de guvern şi la nivelul Ministerul Sănătăţii, şi cea de-a doua axa de finanţare, prin Programul Operațional de Sănătate, care a plecat, anul trecut, către Comisia Europeană cu o propunere clară de reabilitare, modernizare şi extindere a 22 de spitale judeţene. După ce avem studiul de fezabilitate, nu neglijăm nici o discuţie cu C.N.I. pentru că, din spusele domnului Cseke (n.r. – Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii), pentru anii următori se orientează mai mult pe partea de sănătate, pentru modernizare şi dotare spitale”, a precizat Cosmin Popescu.

Şeful de la CJ Gorj a anunţat că a fost finalizată procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate, care va fi gata în 3 luni. Tot prin PNRR, ar urma să fie reabilitate energetic clădirile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și cea a spitalului din Strada Progresului.