Gorj: Trafic cu minori! Tineri reținuți după ce au exploatat sexual o adolescentă din Mehedinți

Doi tineri din Tismana, Gorj, au fost reținuți de polițiști după ce ar fi exploatat sexual o minoră din județul Mehedinți, fiind acuzați de trafic cu minori.

 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinți, au documentat activitatea infracțională a 2 bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de trafic de minori.
Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – martie 2023, o minoră, de 16 ani, ar fi fost exploatată sexual de doi bărbați, de 24, respectiv 28 de ani, fiind adăpostită în diverse locații.
La data de 23 martie 2023, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Tismana, județul Gorj, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.
La data de 23 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea celor 2 bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
Ulterior, la data de 24 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a celor doi bănuiți, pentru 30 de zile.
În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi <<Frații Buzești>> Craiova.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.
Articolul precedentMeteo – ANM: Vești nu tocmai grozave pentru perioada Sfintelor Paști. Prognoza pentru patru săptămâni
Articolul următorCiolacu: România va apăra suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova