Gorjul a pierdut șansa dotării Spitalului 700 cu bani de la Ministerul Dezvoltării

Consiliul Județean Gorj reîncălzește ciorba modernizării și amenajării Spitalului 700 din Târgu Jiu. Autoritățile locale încearcă să obțină banii necesari prin Compania Națională de Investiții, proiect reaplicat, un astfel de demers existând încă din anul 2015. Suma estimată pentru realizarea investiției este de 8 milioane de euro.

”Am discutat cu conducerea Ministerului Dezvoltării, cu CNI, și am căzut de acord să modificăm prin hotărâre, să inițiem și să înaintăm o nouă temă de proiectare și o notă conceptuală pentru a reuși să finanțăm reabilitarea, modernizarea Spitalului de Urgență din strada Progresului. În primă fază să ne limităm doar la reabilitare, urmând ca pe viitor, în funcție de posibilitățile financiare ale bugetului de stat, să vedem ce putem face și cu o eventuală extindere”. a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

Înaintat în 2015, pe când Gorjul avea premierul PSD al României, proiectul prevedea și dotarea spitalului. Guvernul României nu i-a acordat finanțare, iar astăzi dotarea nu se mai poate face prin Compania Națională de Investiții. Concretizarea declarațiilor politice se lasă așteptată, de ani de zile se vorbește despre transferul Unității de Primiri Urgențe din strada Tudor Vladimirescu în strada Progresului.

 

 

Articolul precedent8 Martie, feriți-vă bărbați! Pesedistul Gherghe oferă ciocolată masculilor
Articolul următorTunete și fulgere la CEO: Lăsați-ne să plecăm cu Ordonanța!