Handbal: Victorie mare! Târgu Jiu învinge Corona Brașov și urcă în clasament

 

CSM Târgu Jiu a învins Corona Brașov, scor 27-24 (15-10), joi seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii Florilor. Victoria a săltat echipa din Gorj pe locul 10 în clasament.

La CSM Târgu Jiu a debutat angoleza Helena Paulo Gilda, în timp ce Maria Gavrilă a fost cea mai bună marcatoare a formației, cu 7 goluri. Portarul Ekaterina Dzhukvea a contribuit major la succes, prin intervențiile sale.

 

Liviu Andrieș: Am avut determinare

 

Îmi doresc ca echipa antrenată de mine să arate cum a arătat în prima repriză de acum încolo, pentru că am avut o primă repriză, zic eu, de un nivel foarte ridicat, chiar dacă repriza a doua adversarul s-a apropiat la două-trei goluri.
Experiența europeană și-a spus cuvântul. Am avut determinare, am avut momente bune, am pregătit bine meciul, pentru că știam că fac această apărare avansată în momentele grele. Ne-au ieșit toate combinațiile pe care le am făcut. Asta denotă că fetele au fost capacitate și prezente pentru acest meci deosebit de important pentru noi”, a spus, după joc, antrenorul CSM Târgu Jiu.

 

Despre Ekaterina Dzhukeva și Helena Paulo Gilda…

 

Mai are rost să mai discutăm despre Dzhukeva? Jos pălăria! Este o fată nemaipomenită din toate punctele de vedere, chiar dacă, într-adevăr, trăirile ei sunt la cote ridicate. A fost un transfer reușit, care ne-a dus la toate performanțele pe care le-am avut la Târgu Jiu. Nu trebuie să luăm nici meritul celorlalte, fiecare are meritul ei, dar e clar, Kati are un loc aparte și cred că toată lumea din Târgu Jiu, toți iubitorii de handbal care au venit la meciurile noastre și-au dat seama ce mare portar este… (…) S-a văzut că Helena Paulo are calitate. Din păcate, mai sunt probleme de comunicare, pentru că vorbește doar portugheza, va avea nevoie de foarte multe antrenamente. Este pentru prima oară când părăsește țara natală, Angola. Este primul meci într-o țară străină pentru ea, la echipa de club, și sper ca aportul ei să fie un plus pentru echipa noastră, pentru că zic eu că avem nevoie”, a punctat Andrieș. 

Articolul precedentGorj: Conducător auto în stare critică în urma unui accident rutier. Mașini avariate
Articolul următorGuvern: Sprijin 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi și usturoi