Handbalist legitimat la L.P.S. Târgu Jiu, alături de Naționala de cadeți, în Grecia

Sportivul Gabriel Constantinescu, legitimat la echipa de handbal (juniori 2) a Liceului cu Program Sportiv Târgu Jiu, dar și la Național Sighișoara (juniori 1), va face deplasarea, alături de colegii de la Naționala de cadeți, în Grecia, în vederea participării la un turneu amical internațional foarte puternic.

În data de 29 martie a.c., Gabriel Constantinescu  va pleca în Grecia, urmând ca revenirea în Sighișoara să se facă pe 4 aprilie. “Pe data de 29 martie voi pleca cu lotul național de cadeți în Grecia, unde vom participa la un turneu internațional amical, dotat cu trofeul Cupa Vrilittos”. Vor fi 8 echipe împărțite în două grupe, noi fiind parte a grupei B, alături de Bosnia Herțegovina, Islanda și Croația. Grupa A are în componență Grecia, Rusia, China, Israel. Fiind prima acțiune la care voi participa, îmi doresc  să înregistrăm rezultate bune. Sper să fie una dintre multele acțiuni la care voi fi convocat. Sunt conștient de abilitățile mele, trebuie doar să le pun în practică și să continui ceea ce îmi place să fac. E mult de muncă, există concurență, un lucru foarte important pentru viitorul meu pe linie sportivă”, spune Gabriel Constantinescu, gorjeanul care a ales să continue practicarea handbalului la Sighișoara, la Centrul Național Olimpic de Excelență. “În fiecare săptămână am 8 antrenamente, plus meciul din campionat la juniori 1, la Național Sighișoara. Antrenamentele la Centru sunt programate dimineața, în zilele de marți, joi și vineri, urmate de școală până la ora 14.00. La ora 14.15 servim masa de prânz, după care avem program de odihnă până la ora 16.00. O jumătate de oră mai târziu începe antrenamentul de după-amiază. Ziua se încheie cu cina și două ore de studiu, de la 20.00 la 22.15, atunci când avem programată stingerea. Este un program intens de pregătire sportivă, dar trebuie să fiu foarte atent și în ceea ce privește școala. De noi se ocupă Narcis Cîtu și Daniel Apostu, doi antrenori extraordinari, cu multă experiență, de la care am învățat foarte multe lucruri într-un timp destul de scurt”, a mai spus jucătorul târgujian.

Sportivul gorjean are statut special la echipa Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Conform regulamentului de desfășurare a Campionatelor Naționale, rezervate juniorilor, jucătorii de la Centrele Naționale de Excelență pot îmbrăca tricoul echipelor “mamă”, pe durata sezoanelor regulate, doar de 4 ori (două jocuri în tur și două în retur) plus în turnele de sală, semifinale și finale. În sezonul competițional pe care L.P.S. Târgu Jiu tocmai l-a încheiat, Gabi Constantinescu a participat doar la confruntările cu C.S.S. Alexandria și C.S.S. Craiova, comportarea acestuia fiind pe măsura așteptărilor.

 

 

 

Articolul precedentWeber anunţă că în câteva zile vom avea și alţi gorjeni în guvern
Articolul următorIPJ Gorj: L-au ars! Al doilea om din Poliție a fost aspru sancționat