I-au rectificat de îi bagă în faliment: Guvernul nu a rezolvat urgențele din primăriile Gorjului

Primăriile din Gorj au rămas fără “cadouri” de sărbători. Mult trâmbiţata rectificare de buget nu a adus vreun leu pentru aproape 30 din instituţii din judeţ. Oraşele din Gorj vor avea o iarnă grea, iar edilii nu ştiu pe unde să mai scoată cămaşa. La Motru, primarul Gigel Jianu se teme de insolvenţă şi tremură la gândul că va pierde banii europeni. Şi cum asta nu e tot, angajaţii din primăria Motru ar putea rămâne fără banii pe luna decembrie.

“Rămâne să ne descurcăm cum putem pe plan local. Vom avea foarte mari probleme în a ne plăti serviciile de care beneficiem, prestate de Direcţia Publică, ca să-şi poată şi ei da salariile mai departe, pentru că suntem principalul beneficiar de servicii. Nu ne vom putea plăti obligaţiile la bugetul de stat, sper să nu aibă efect în semnarea contractelor de finanţare pe fonduri europeane, fiindcă acolo trebuie să ducem certificat fiscal pe zero. Sper să nu ajungem să semnăm contracte şi să nu putem face dovada că suntem solvabili. Bineînţeles, nu ne vom putea achita nici de cei 5%, pe care trebuie să-i rambursăm lunar din arierate. Luna asta, daca nu s-a rectificat bugetul, nu vom avea. Asta înseamnă că în ianuarie, când va trebui să plătim salariile aferente lunii decembrie, s-ar putea să avem probleme. Nu plătim arieratele, se blochează cotele de TVA şi vom avea, iarăşi, o întârziere”, a declarat Jianu la Radio Infinit.

În situația UAT Motru se mai află 26 de primării, alte câteva zeci de unități administrative primind sume care nu le rezolvă nici măcar urgențele.

Articolul precedentTârgu Jiu: Super surpriză de Revelion! Eneli va concerta în Piața Prefecturii
Articolul următorS-a licitat lucrarea pentru eliminarea ”Veneției” din cartierul Debarcader. Investiții majore în alte două școli