S-a licitat lucrarea pentru eliminarea ”Veneției” din cartierul Debarcader. Investiții majore în alte două școli

Primăria Târgu Jiu va demara o investiție de 20 de miliarde lei vechi pentru rezolvarea problemelor cu canalizarea pluvială din cartierul Debarcader. Totodată, în șantierul ce va începe în 2019 sunt prinse lucrări ce vizează și rețeaua de canalizare din cartierele învecinate. Va fi disconfort pentru cetățenii din zonele în care se vor executa lucrări, însă intervenția este una dintre urgențele orașului. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că a fost organizată deja licitația pentru desemnarea constructorului. Edilul a mai prezentat și alte trei investiții majore ale municipalității, anul viitor Colegiile ”Tudor Vladimireascu” și ”Spiru Haret” urmând să fie reabilitate. Se continuă, astfel, investițiile serioase din unitățile de învățământ, școlile ”Ștefulescu” și ”Sf. Nicolae” fiind cu șantierul în curte. O cea de-a treia investiție de calibru este modernizarea Căii Eroilor.

”Sunt investiții majore, sumele alocate sunt considerabile. Vorbim despre 46 de miliarde alocate pentru <<Tudor>> și 38 pentru <<Spiru>>. Anunț societățile din Gorj că vor urma licitațiile, sunt așteptate să participe”, a spus primarul.

Constructorii îi dau bătăi de cap lui Romanescu, nu toți cei care câștigă licitații se dovedesc responsabili. Sunt probleme la lucrările ce se desfășoară în Petrești și Drăgoieni, situație în care edilul a cerut firmei de pe șantier să nu mai înainteze până nu pune la punct toate deficiențele.

    ”La întâlnirea cu oamenii de afaceri locali am spus că aștept să se asocieze pentru a participa la licitații. Găsiți o modalitate de a vă asocia. Mi-aș dori ca toate lucrările de pe raza municipiului Târgu Jiu să fie câștigate de firme din Gorj, din municipiu. Peste 70% din marile lucrări nu sunt executate de firme din Gorj. Altfel abordezi problemele cu societățile de aici, mai ușor intri în contact, găsești soluții la probleme”, a punctat Romanescu.

Edilul a mai precizat că se va trece la măsuri coercitive împotriva celor ce nu devedesc seriozitate.

 

Articolul precedentI-au rectificat de îi bagă în faliment: Guvernul nu a rezolvat urgențele din primăriile Gorjului
Articolul următorGara din Târgu Jiu se reabilitază la sfântu-așteaptă: CFR-ul zice că dă cu dezinfectant și o mână de mortar în 2019