Imagini! Se alege praful: Casa Tineretului cade bucată cu bucată. Consiliul Județean nu are soluții

Trăim vremuri în care guvernanții au grijă să repete obsesiv cetățeanului că România s-a urnit din loc spre înainte, destul cu involuția, falimentul trecutului nu mai este acceptat. Omul simplu trebuie să înțeleagă că țara este un imens șantier pe care se reconstruiește demnitatea națională. Nu în puține cazuri, alegătorul, din colțul său de lume, este determinat de declarațiile conducătorilor să își creeze anumite ”realități”. În care crede, de care se bucură. ”Realități” și realitatea. Realitate ce ne prezintă un obiectiv important din municipiul Târgu Jiu aflat într-o stare avansată de degradare, departe de ”realitățile” prezentate zilnic în declarațiile de presă.

Casa Tineretului din Târgu Jiu a intrat la începutul anului 2017 în patrimoniul Consiliului Județean Gorj. Fundația care o administrase a dat faliment și Curtea Supremă a hotărât ca imobilul să revină autorității din Gorj. Consilierii județeni au votat preluarea clădirii și, imediat, au început planurile.

”Am discutat cu cei de la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu și ei ar fi interesați. O să vedem ce putem face. În primul rând, trebuie să alocăm bani pentru renovarea imobilului. Sunt mai multe instituții care pot fi găzduite acolo. Vom analiza foarte bine și apoi vom decide”, spunea, în ianuarie 2017, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Ianuarie 2017 – Mai 2019. La mai bine de doi ani de la preluarea Casei de Cultură, nu au fost găsite soluții economice pentru renovarea clădirii. Nici măcar pentru conservarea ei. Într-o țară plină de ”realitățile” bugetelor record, a fluviilor de bani destinați investițiilor, Consiliul Județean Gorj, majoritar PSD, parte a guvernării, are mâinile legate financiar, iar Casa Tineretului cade. Bucată cu bucată. Nu sunt bani. Nici măcar prin programele speciale ale Guvernului. Mai crunt, Executivul nici nu a catadicist să răspundă adreselor trimise de la Gorj.

”În vederea obținerii finanțării aferente elaborării documentației tehnico-economice și execuției lucrărilor de intervenție la imobilul Casa Tineretului, în anul 2018, Consiliul Județean Gorj a trimis prin adresa nr. 14.542/30.10.2018, înregistrată la Ministerul Culturii Identității Naționale sub numărul 4901/31.10.2018, propunerile de finanțare ce urmează a fi implementate la nivelul UAT Gorj, însoțite de Notele conceptuale și Temele de proiectare, în vederea includerii în cadrul Programului de Investiții în domeniul culturii, aprobat prin OUG nr. 76/2018, în care s-a regăsit și obiectivul de investiții <<Reabilitare și modernizare imobil situat în Târgu Jiu, strada Nicolae Titulescu, nr. 8, județul Gorj>>.

În anul 2019, Consiliul Județean Gorj a transmis solicitarea nr. 5007/15.04.2019, înregistrată la Compania Națională de Investiții CNI SA sub numărul 6359/16.04.2019, privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul <<Așezăminte culturale>> pentru obiectivul de investiții <<Reabilitare și modernizare imobil situat în Târgu Jiu, str. Nicolae Titulescu, nr. 8, județul Gorj>>. La cele două demersuri efectuate pentru obținerea finanțării pentru obiectivul de investiție menționat,  până în prezent NU S-A PRIMIT răspuns”, se arată într-o adresă a C.J. Gorj. 

Galerie foto: