Important! Elevii din învățământul civil se pot transfera în colegiile naționale militare

Ministerul Apărării Naționale anunță că în elevii din învățământul civil se pot transfera la colegiile militare naționale, acolo unde sunt locuri disponibile.

Transferul elevilor în colegiile naționale militare
 Locuri disponibile:

  • 17 locuri în clasa a X-a, la Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța
  • 32 locuri în clasa a XI-a, repartizate astfel:
    – 6 locuri la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza
    – 8 locuri la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia
    – 3 locuri la Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova
    – 15 locuri la Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța

Înscrierile se fac până la 25 august 2020, ora 14:00, direct la colegiul național militar la care doriți transferul, prin transmiterea în format electronic sau depunerea la sediile colegiilor naționale militare a dosarelor de transfer.
În perioada 26 – 30 august 2020 are loc susținerea probelor de selecție prevăzute pentru candidații la înmatricularea în colegiile naționale militare. Detalii găsiți la birourile informare-recrutare.
În cazul în care numărul candidaților este mai mare decât numărul de locuri, se vor susține examene de diferență de către solicitanții declarați „admis’/„apt” la selecție, la disciplinele matematică și limba engleză, în perioada 01 – 04 septembrie 2020.

Toate informațiile necesare pot fi găsite citind cu atenție și integral, Metodologia privind transferul elevilor în colegiile naționale militare din unitățile de învățământ liceal din rețeaua Ministerului Educației și Cercetării”, au transmis reprezentații MApN.

Foto: MApN