În Gorj, a început vânătoarea dascălilor chiulangii. Ișfan are ok-ul Bucureștiului

Deputatul PNL Florin Roman a făcut declarații incendiare ce vizează starea sistemului de învățământ din România, prevestind probleme grave pentru mulți salariați. Acesta susține că la sfârșitul anului trecut, Guvernul Tudose a emis o hotărâre prin care inspectoratele școlare județene și din București, dar și directorii școlilor răspund de încadrarea în buget.

”Li s-a cerut ca până în 15, adică pe repede înainte, directorii de școli să comunice care sunt măsurile de reducere a cheltuielilor”, spunea Roman, făcând referire la situația din județul Alba.

O astfel de solicitare, de încadrare într-un anumit buget, a avut loc și la Dolj, unde s-a vorbit chiar despre concedieri, pentru a fi drămuit și ultimul leu. În lumina acestor declarații, acțiunile lui Ion Ișfan, inspector general la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, prind altă greutate. Acesta nu a dat impresia că a fost intimidat de revolta a patru directori de școli și continuă pe aceeași direcție. Aflat la un post local de radio, inspectorul general a avertizat că vor fi trași la răspundere cei care plătesc ore ce nu se țin.

”Chiar le-am cerut (contabililor, n.red) să verifice condicile de prezență, să verifice modul în care se fac orele, iar activitățile care nu se fac, să nu se plătească. Probabil o să deranjeze pe foarte mulți pentru că de la 1 ianuarie, pentru orice plată care se face în plus va trebui să se primească o aprobare de la Inspectoratul Școlar. Modificăm bugetul, noi informăm Ministerul și cerem aprobări pentru tot ce este în plus”, a spus Ion Ișfan, lăsând declarațiile politice să se lovească de inutilitate.

Articolul precedentLider de sindicat în CEO: ”Armonizările salariale ar trebui făcute an de an”
Articolul următorMinistrul “genunche” ne-a spus că pleacă. Sporurile se vor stabili joi

2 COMENTARII

  1. Isfan vorbește prostii, ca de obicei.Contabii nu au atribuții de a verifica modul cum se fac orele.Sa verifice inspectorii cum si-a facut el orele la CNTV(in 6 ani a făcut doar14 ore) si sa-i rețină banii pe orele efectuate timp de șase ani.Poate-l întrebați pe Tescani cum a facut cu plata?