Începe şcoala! Primăria Târgu Jiu a investit serios în unităţile de învăţământ

Primăria municipiului Târgu Jiu a investit în actul educaţional. Edilul Marcel Romanescu a declarat că va duce la bun sfârşit proiecte care implică un segment important de preşcolari şi elevi. Autorităţile au alocat aproximativ 1,5 milioane de lei pentru modernizări şi reparaţii.

“Am luat în calcul grădiniţele cu efectiv foarte mare. Avem două proiecte în derulare, cu finanţare europeană, în zona Olari şi Mioriţei. Avem Liceul de Arte Plastice, unde, la fel, am făcut reparaţiile solicitate de unitatea şcolară, avem colegiul Magheru, unde am avut, la fel, solicitări, avem solicitări şi de la Ion Mincu şi Traian Vuia, unde ne-am ocupat de reparaţii. Toate aceste unităţi pot funcţiona fără niciun fel de probleme. Lucrările de reparaţii sunt spre finalizare”, a declarat Romanescu.

Primarul a vorbit şi despre situaţia investiţiilor de la şcolile numărul 6 şi numărul 4.

“Avem şi două şcoli cu investiţii. Şcoala Sfântul Nicolae, unde se va putea funcţiona începând cu 9 septembrie, fără niciun fel de probleme. Mai rămâne doar partea exterioară a şcolii care se poate realiza fără a afecta procesul de învăţământ. Tot pe investiţii avem Şcoala Ştefulescu, care nu va fi afectată pentru activitatea de învăţământ. Avem speranţe că două dintre clasele de acolo vor fi folosite chiar de pe 9 septembrie. Lucrarea este în termen şi până la sfârşitul anului va putea fi dată în folosinţă şi această şcoală”, a precizat Romanescu.