Inedit: Mingi de handbal pentru copiii care merg la meciurile echipei de juniori II a LPS Târgu Jiu

Sâmbătă, 8 decembrie a.c., de la ora 13:00, echipa de handbal masculin juniori II a Liceului cu Program Târgu Jiu are programat penultimul meci din prima parte a actualul sezon competițional, partidă ce contează pentru faza Grupe Geografice. Gorjenii vor întâlni formația Clubului Sportiv Școlar (CSS) Vâlcea, ocupanta primei poziții din Seria E. Tinerii handbaliști din Târgu Jiu își propun victoria în fața liderului la zi, însă, chiar dacă nu va fi obținută, locul din clasament al LPS nu se va modifica. Inedit, la începutul acestui meci, precum și la toate jocurile programate în partea a doua a sezonului, ce va debuta la începutul lui februarie 2019, echipa din Târgu Jiu va oferi câte 4 mingi copiilor aflați în sală, o inițiativă materializată în urma colaborării antrenorului gorjenilor, Costel Radu, cu Fundația Alexandrion.

”Am urmărit pe durata acestui sezon competițional mai multe meciuri ale echipei de Divizia A din Alexandria și am văzut că jucătorii de acolo ofereau mingi de handbal câtorva copii prezenți în tribune. Am avut o discuție cu antrenorul celor de la Alexandria și am reușit, astfel, să intru în legătură cu reprezentantul Fundației Alexandrion, o fundație ce se implică în promovarea sportului din România. Oamenii au fost foarte deschiși la o colaborare și am primit două colete cu 40 de mingi, pe care le vom oferi copiilor prezenți la meciurile echipei noastre. Împreună cu cei de la Fundația Alexandrion nutrim speranța că vom reuși să transmitem, în alt mod decât cel clasic, plăcerea de a practica sportul cu mingea mică. Cred că este un demers bun, ținând cont de greutățile cu care ne confruntăm atunci când facem selecțiile pentru trupele de juniori ale LPS Târgu Jiu”, ne-a spus profesorul Costel Radu.

Prima parte a sezonului competițional la Grupe Geografice se va încheia miercuri, 12 decembrie. Echipa de handbal juniori II LPS Târgu Jiu se va deplasa la Drobeta Turnu Severin, unde va întâlni formația Clubului Sportiv Școlar, din localitate.

Articolul precedentNici poliția nu o mai ține acasă! Elevă dată dispărută după ce a fugit cu iubitul
Articolul următorTârgu Jiul investește în copiii săi: Premii substanțiale pentru olimpici și bani pentru dotarea școlilor