Târgu Jiul investește în copiii săi: Premii substanțiale pentru olimpici și bani pentru dotarea școlilor

Pentru prima dată de la Revoluție, performanţa şi seriozitatea sunt recompensate cu adevărat la Târgu Jiu. Muncești, te străduieiști și eforturile îți sunt răsplătite. Este mesajul pe care vrea să-l transmită primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care şi-a îndreptat atenţia, în mod special, către elevii olimpici şi sportivii cu rezultate deosebite. Edilul a declarat că prin această iniţiativă vrea împreună cu Consiliul Local să dea un imbold tinerilor din oraşul lui Brâncuşi. Premiile sunt substanţiale, suma totală alocată de autorităţi fiind de 300 de mii de lei.

“Vom răsplăti 19 copii, 16 premiaţi la olimpiadele naţionale şi 3 premiaţi la olimpiadele internaţionale. Valorile sunt consistente, vorbim aici de locurile unu, doi şi trei şi la olimpiadele naţionale şi la olimpiadele internaţionale. Premiile sunt de 10 mii de lei pentru locul unu, 8 mii de lei pentru locul doi şi 6 mii de lei, locul trei, în cazul competițiilor internaționale, iar pentru rezultate foarte bune la olimpiadele naționale sumele, în funcție de performanță, sunt de 5 mii de lei, 4 mii și 3 mii de lei. În acest mod, vrem să-i stimulăm pe cei care participă la astfel de olimpiade să se claseze pe un loc onorant. Participarea o premiem în alt mod, de fiecare dată premiem şcoliile, premiem elevii din şcoli pentru rezultatele deosebite, avem un proiect de Consiliu Local în acest sens. De data aceasta, am considerat că trebuie să premiem şi rezultatele la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Continuăm această modalitate de premiere, şi lunile trecute am premiat sportivii din Târgu Jiu care au obţinut medalii la campionatele balcanice, europene sau mondiale. Sunt sume substanţiale, vom merge, de acum încolo, în fiecare an, pe această modalitate de premiere”, a declarat primarul Romanescu.

Consiliul Local a aprobat și propunerea primarului ce prevede sume importante pentru dotarea școlilor din municipiu. Romanescu crede că este neapărat necesar ca orașul să investească în copiii săi. Anul acesta s-au demarat investiții importante la mai multe unități de învățământ din Târgu Jiu, acestea urmând să fie finalizate pe parcursul anului viitor.