Interzis la pescuit tot anul! Râu din Gorj, declarat zonă de refacere biologică

Pescarii trebuie să-și ia gândul de la partidele de pescuit planificate pe Șușița Verde. Luni, 4 februarie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 54/76/2019 ce stabilește perioadele și zonele prohibiției la pescuit, precum și zonele de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019.

Potrivit acestuia, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie-9 iunie inclusiv, iar în apele  care sonstitue frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie-9 iunie, inclusiv, cu excepțiile prevăzute de prezentul ordin. 

Totodată, de la intrarea în vigoare a acestui Ordin  (4 februarie), până la 15 martie, este interzis pescuitul la știucă. Păstrăvul (indigen, curcubeu, fântânel) este protajat în perioadele 4 februarie-30 aprilie (inclusiv) și 15 septembrie-30 aprilie 2020.

Râul Șușița Verde, 25 de kilometri, de la izvoare până la satul Vaidei, a fost declarat zonă de protecție pentru resursele acvatice vii timp de un an, ceea ce presupune:

  • interzicerea pescuitului în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii.
  • interzicerea lucrărilor în zona malurilor, taluzelor și albiei minore, care împiedică migrarea, reproducerea sau pun în pericol existența resurselor acvatice vii, cum ar fi: îngustarea/bararea cursului apei, tăierea și recoltarea plantelor, arborilor, arbuștilor, extragerea de nămol, nisip și pietriș.

Asociațiile de pescari sportivi/recreativi au obligația să marcheze pe teren, cu semne vizibile, hotarele zonelor de protecție și ale zonelor de refacerea biologică.

 

Articolul precedentIes în stradă! Protest al polițiștilor, lucrătorilor din penitenciare și rezerviștilor militari
Articolul următorÎn sfârșit, se asfaltează ”Narciselor”. Probleme mari cu constructorii