Invită firmele locale să participe la reabilitarea Casei de Cultură: Banii ar rămâne aici

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, invită firmele din județ să depună oferte pentru licitația ce vizează reabilitarea Casei de Cultură. Bugetul proiectului este unul generos și Romanescu spune că ar prefera ca banii să rămână în Gorj.

Casa de Cultură este unul din obiectivele reprezentative ale municipiului Târgu Jiu și de aceea a constituit o prioritate atunci când am hotărât să recuperăm patrimoniul înstrăinat al orașului. Fiind exploatată fără a se investi, fără a fi îngrijită, clădirea s-a deteriorat în timp și a ajuns o ruină. Noi am recuperat-o și am decis să o reabilităm. Am reușit să convingem autoritățile centrale cu proiectul nostru și am obținut finanțarea de care aveam nevoie și care se ridică la 4,5 milioane de euro.
Fiind vorba de o sumă mare, încurajez firmele din județ să depună oferte, termenul limită fiind 24 septembrie. Am avea numai de câștigat dacă acești bani ar rămâne aici, dacă ar ajuta firmele autohtone și s-ar regăsi în buzunarele angajaților din Gorj. Am lucrat bine cu firmele autohtone și m-aș bucura să lucrăm cât mai mult împreună”, a transmis primarul

Astfel de invitații ale primarului au devenit obișnuință la Târgu Jiu.