Școala începe în ”scenariul galben” în 8 localități din Gorj

Şcoala nu va începe în condiţii normale în opt localităţi din Gorj. Este vorba despre Schela, Bâlteni, Cătunele, Plopșoru, Dragotești, Samarinești, Mușetești și Mătăsari. Toate aceste comune se află în scenariul galben. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele trei scenarii (verde, galben şi roşu) este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi de coronavirus din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori). În Gorj, Schela ocupă primul loc în acest “top”, cu un indice de 2,38.

Scenariul galben presupune ca preșcolarii, clasele primare și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să vină zilnic la școală. Ceilalți elevi de la gimnaziu şi liceu se vor prezenta prin rotație la unitatea de învăţământ din care fac parte.

Școlile din 62 de localități din Gorj încep în scenariul verde, care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la ore, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.  Nicio localitate din Gorj nu este în scenariul roșu, care presupune numai ore online.

Analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile, inclusiv 6 septembrie 2020.

Elevii revin în bănci luni, 14 septembrie 2020.