Home Principale Gorj Jurnalist gorjean: Nu mă intimidezi, Iordache! Nici cu onaniștii care îți fac...

Jurnalist gorjean: Nu mă intimidezi, Iordache! Nici cu onaniștii care îți fac propagandă electorală

Irina Stoian, un jurnalist cu greutate profesională în presa locală, colaborator al unor entități media centrale, a transmis, miercuri, un mesaj senatorului Iordache, în urma unor evenimente ce au urmat unor dezvăluiri publicate pe platforma media presafarastani.ro.

 

Nu mă intimidezi, Iordache! Nici cu onaniștii care îți fac propagandă electorală și care mă hărțuiesc pe stradă, mă urmăresc, mă filmează și lansează mizerii în spațiul public și nici cu hoardele de susținători virtuali, care te ajută în campanie si împrăștie lături.
Și nici cu procesele prin care ceri instanței să-mi INTERZICĂ să mai scriu despre tine
Ieri, un ins analfabet, care a scăpat de un dosar de corupere de minori, după ce o expertiză l-a scos fără discernământ, m-a tot urmărit și filmat dintre boscheți, în timp ce lansa minciuni în spațiul virtual. Insul face propagandă, în această perioadă, PNL-ului”, a scris, pe pagina de socializare, Stoian.
Reamintim, președintele PNL Gorj, Ion Iordache, a acționat în judecată, la finalul lui 2023, mai multe persoane, jurnaliști, foști jurnaliști, activiști civici, printre care și Irina Stoian, mai mult, a cerut, prin ordonanță președințială, ca judecătorii Tribunalului Gorj să le interzică acestora să mai scrie despre el, chiar și pe rețelele de socializare, până când se soluționează, definitiv, procesul în ”pretenții”. Cum la Târgu Jiu nu a avut câștig de cauză cu ordonanța prezidențială, a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, demers respins marți, 14 mai, de o instanță din Bănie. În cauză, acțiunea se judecă pe fond.
Este o încercare clară de a mă intimida, speria, pentru că am fost singurul jurnalist care a publicat investigații despre afacerile și conexiunile cu bugetul public. Și multe dintre materiale au fost preluate de presa centrală. În acțiunea din instanță chiar invocă faptul că informații publicate de mine au ajuns în presa națională. (…) Este un precedent periculos. Vreau să iau legătura cu organizații din Europa, pentru că au fost date normative în Parlamentul European ce vizează protejarea jurnaliștilor care sunt victima ale SLAPP-urilor(încercări de intimidare prin târârea în instanță)”, ne-a declarat jurnalista. 

ARTICOL PRESA FĂRĂ STĂPÂNI:

 

Acoliții senatorului Iordache, trimiși în judecată. Acuzați că au încasat bani pentru lucrări neefectuate