Lădaru bagă ALDE Tour în șanț. Partidul lui Iordache și Filip, acuzat că a cărat oameni și din alte județe la vot

Eduard Lădaru, consilier ALDE din Târgu Jiu, întărește acuzațiile de practicarea turismului electoral lansate de liberalul Laurențiu Chivu, chiar la adresa democrat-liberalilor. Imediat după alegerile europarlamentare, Chivu semnala public că la Rovinari nu mai puțin de 987 de cetățeni au votat pe liste suplimentare, sugerând că au fost mobilizați tocmai de primarul localității, Robert Filip.

”Mai mulți cetățeni din zonele limitrofe (Fărcășești, Negomir, Drăguțești, Botorogi, dar și din Turceni, și din Târgu Jiu) av venit să voteze la Rovinari, unii cu promisiunea, din spusele lor, că vor fi angajați la noua fabrică Autoliv. După ce au votat ce trebuie, unii dintre alegători au fost să se răcorească la restaurantul President”, arăta Chivu.

Lădaru, la rândul său, vorbește despre turismul electoral ca o practică generală la ALDE Gorj, subliniind că la Târgu Jiu, dincolo de această strategie, scorul a fost mai slab decât în trecut.

”A fost o întreagă nebunie la aceste alegeri europarlamentare, pentru că fiecare și-a adus oameni de pe unde a putut. Adică, din județul Gorj, din județul Mehedinți, ca să voteze ALDE.  În mod normal, aceste alegeri au fost un barometru pentru fiecare județ în parte, pentru fiecare localitate în parte. Iată că ALDE la Târgu Jiu a obținut doar 6,5%, cu toți oamenii pe care i-au adus ei din alte părți s-a luat mai puțin cu un procent decât la alegerile locale din 2016, când s-a luat 7,4%.”, a spus, la Radio Infinit, Eduard Lădaru.

Deși Dian Popescu a decretat public prohodul ALDE, formațiune politică pe care a condus-o la Gorj, Lădaru crede că partidul își poate reveni, în condițiile în care va fi aplicată strategia senatorului Daniel Zamfir. La Rovinari, situația pare să se fi tensionat. Potrivit unor surse, primarul Robert Filip și-ar dori un mandat de deputat, însă scorul obținut la nivel național l-a pus serios pe gânduri. Mai mult, acesta s-ar teme să nu piardă și controlul în Primărie, voturile obținute la europarlamentare de liberali și social-democrați fiind un semnal de alarmă ce nu poate fi ignorat.

Imagine surprinsă în data de 26 mai, în fața restauranului President din Rovinari