Liberalii se aleg: Romanescu vrea un om care a muncit pentru partid în fruntea PNL Gorj

Șefia Organizației PNL Gorj a fost pusă în discuție în spațiul public, vehiculându-se că senatorul Ion Iordache, proaspăt liberal, după un traseu ce a bifat ALDE și PSD, ar urma să vizeze statutul de șef al liberalilor gorjeni.

Cum în acest an este programată și Conferința Județeană a PNL Gorj, sunt destule voci care îl văd pe afaceristul de la Murgești în competiție cu actualul președinte, Dan Vîlceanu.

În toată această frământare, primarul din Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, face trimitere la statut și anunță că nu este interesat de șefia organizației județene, dorind să continue în fruntea PNL Târgu Jiu.

În continuare îmi doresc funcția de președinte al organizației municipale. Am o echipă extraordinară acolo pe care vreau sa o conduc în continuare și cu care am obținut rezultate deosebite în ultimii patru ani. Este dorința mea și voi încerca sa fac tot ceea ce depinde de mine Ca să rămână o echipă unită și o echipă performantă, așa cum a fost în ultimii ani de zile”, a declarat, la Radio Infinit, Romanescu.

Cine și cum la județ…

 

Cât privește o eventuală candidatură a lui Iordache, primarul din Târgu Jiu transmite că preferă un liberal cu ștate vechi în partid, persoană care a demonstrat că s-a dedicat PNL.

 

În acest moment eu îmi doresc să susțin pentru funcția de președinte al PNL un primar al PNL sau o persoană… Vom vedea… Dar fiecare trebuie să treacă și prin calitatea de membru pentru o perioadă de timp, ca să dovedească că e alături de PNL și, ulterior, poate să candideze la funcția de președinte. Sunt oameni în PNL care fac politică acestui partid de 20 de ani. Nu știu cât de mult ar accepta ideea venirii cuiva pe ultima sută de metri pentru a ocupa funcția de președinte”.