Lider social-democrat: Intrarea PSD în opoziție a fost un dar dumnezeiesc

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a oferit un amplu interviu pentru Radio Europa Liberă România, în care a oferit amănunte despre perspectivele politice pe care le are cel mai mare partid din România.

 

În opinia acestuia, intrarea în opoziție după alegerile parlamentare este un “dar dumnezeiesc”.  PSD nu va avea un Congres de alegeri în acest an, fiind pentru prima oară când formaţiunea politică experimentează un tip de conducere colectivă.

Totodată, social-democratul a mai spus că nu a existat suficientă susţinere în teritoriu pentru a dărâma guvernul, deoarece votanții și organizațiile PSD (primari şi preşedinţi de consilii judeţene) nu au pus presiune din interior pentru a prelua puterea. Foarte important, nu a fost exclusă o guvernare alături de PNL, până în 2024, dar a admis că susţinătorii PSD-ului îl vor mai degrabă pe Ludovic Orban decât pe Florin Cîțu.

În interviu se estimează că actuala coaliţie se va rupe, probabil, în 2023 sau începutul lui 2024. Cât despre candidatul la prezidenţiale din partea PSD, Dîncu a declarat că nu are de gând să candideze, iar numele lui Mircea Geoană este doar o variantă de presă.