Lucrările la clădirea Prefecturii, departe de a începe. Prefectul Popescu spune că nu s-au licitat nici studiile de fezabilitate

Clădirea în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului Gorj (Palatul Administrativ), afectată serios de cutremurele de la începutul acestui ani, mai are de așteptat până va fi reabilitată. Deși prefectul Iulian Popescu, actualul reprezentant al guvernului în teritoriu, a anunțat triumfător că a predat obiectivul Companiei Naționale de Investiții, până la acest moment nu a fost începută nici măcar efectuarea studiilor de fezabilitate. Oficialul spune că ține legătura permanent pe această temă cu conducerea CNI și a Ministerului Dezvoltării, dar încă nu a fost organizată licitația pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

 

Prima etapă este finalizarea procedurii de achiziție pentru studiile de fezabilitate, urmând ca ulterior să intre în licitație pentru identificarea executantului lucrărilor. CNI și-a asumat această investiție. E este o clădire, bun public al statului român, în administrarea Ministerului Afacerilor Interne. E o clădire foarte importantă, o clădire de patrimoniu, o clădire emblematică a județului Gorj și e foarte important cine își asumă aceste costuri și această investiție”, a precizat prefectul Iulian Popescu.

 

Zeci de salariați ai instituției ar urma să fie relocați, dar acest lucru va fi posibil numai când clădirea va intra în reabilitare. Deocamdată, nu au fost identificate spațiile necesare mutării.