Meserie te halesc! Toarnă placa la grădiniță în gerul Bobotezei

Scandal în mediul online, după ce un cetățean a sezizat public că la un obiectiv local din satul Ceauru, comuna Bălești, se execută lucrări importante, deși termometrele înregistrau temperaturi exterioare sub zero grade Celsius. Din imaginile prezentate se poate observa că sâmbătă, 5 ianuarie, muncitorii turnau placa la o grădiniță aflată în construcție. Totodată, a fos scoasă în evidență și izolația termică, efecuată înainte unor operațiuni de anvergură.

”Primarul din Bălești ar turna placa la el acasă, la – 13 grade? Se toarnă placa la grădinița din Ceauru, pe 5 ianuaria 2019. Deși este foarte frig afară, constructorii continuă lucrările”, a scris, pe facebook, Florin Papuc.

Dincolo de revolta iscătă de situația prezentată, au fost voci ce au încercat să liniștească spiritele spunând că un beton cu aditivi se poate turna și la temperaturi negative. Specialiștii sunt, însă, de altă părere, precizând că la o aemenea operațiune (placa) este foarte important ca temperaturile să fie pozitive, deoarece perioada de maturare a betonului este de 28 de zile, iar aditivii nu te feresc de necazuri. Chiar dacă s-ar turna, temperaturile din zilele următoare nu trebuie să coboare sub -3 grade, iar suprafața să fie protejată termic. Oricum, este de evitat această operațiune la temperaturi cu minus.

Galerie foto:

Articolul precedentPonta: Dragnea, discurs fascisto-idiot. Dăncilă și Teodorovici au premeditat falsuri
Articolul următorDeputatul de Gorj Victor Ponta nu candidează la prezidențiale, dar vrea să pună președintele