Meteo: Săptămâna începe plăcut după care va ploua și se va răci. Cum va fi vremea de sărbători…

Florinela Georgescu, șefa Prognozei de la Administrația Națională de Meteorologie, a anunțat, duminică seara, prognoza pentru următoarele zile. Totodată, a făcut un exercițiu ce a vizat sărbătorile de iarnă.

 

În următoarea perioadă, cel puțin săptămâna viitoare, aș spune că și cealaltă săptămână, până la sfârșitul acestei luni, cel puțin, va fi o vreme foarte schimbătoare, cu modificări o dată la două trei zile.

Vom avea episoade cu precipitații (marți și miercuri săptămâna aceasta), la munte mai ales lapoviță și ninsoare dincolo de 1400 m. În zonele deluroase, precipitații mixte, iar la câmpie probabil că vor domina totuși ploile.

Urmează o scădere a temperaturii după ce mâine (luni – n.red.) ne așteptăm la 18 grade Celsius în Sud. Maxima zilei de miercuri va fi 10 grade Celsius”, a spus duminică seara, la Antena 3, Florinela Georgescu.

Va fi zăpadă de sărbători?

 

În ceea ce privește sărbătorile de iarnă, răspunsul cel mai simplu pe care îl pot da acum este că toate aceste episoade cu precipitații mai spre ninsoare vor favoriza ca măcar în zona de munte să fie strat de zăpadă în acea perioadă. Pentru partea mai joasă, incertitudinea este mult mai mare”.

 

Fenomene severe după decembrie…

 

Ținând cont și de ultimele ierni, de primele estimări sezoniere, fenomenele cele mai severe sunt mai probabile în a doua partea a iernii, nu în decembrie. Sezonul trecut s-a încheiat cu un viscol foarte spectaculos pe data de 4 aprilie în regiunea Moldovei. A fost un strat de zăpadă mai mare ca pe tot parcursul iernii trecute”, a mai spus meteorologul.

Articolul precedentIordache ”a uitat” să îl dea afară pe Romanescu din PNL. Primarul exclude o posibilă colaborare cu moșierul-senator
Articolul următorTensiuni tot mai mari în PNL. Prim-vicepreședinte: Ciucă trebuie să plece dacă nu-și atinge țintele electorale