Meteo: Urmează un episod de ninsori și viscol în mai multe regiuni ale țării

Pagina de meteorologie Meteo Alert Severe Weather România anunță un episod cu ninsori în zilele următoare. Este vizat și nordul Olteniei, unde ar urma să ningă în a doua parte a nopții de 22/23 decembrie.

 

Modelul european ECMWF estimează ninsori abundente și viscol foarte puternic în zonele montane, zonele submontane, estul, nord-vestul și nord-estul Transilvaniei și în regiunea Maramureșului. Primele ninsori vor albi jumătatea de est a Mararamureșului (zona înaltă a regiunii), nord-estul Transilvaniei (zona submontană și montană) și piscurile Carpaților Occidentali (Apuseni), începând din noaptea de 21/22 decembrie.
Atenție! Rafalele ar putea depăși 110…130 km/h și va ninge abundent pe crestele Carpaților Meridionali, pe parcursul zilei de 23 decembrie, când fenomenele meteorologice extreme vor avea intensitatea maximă. Rafale de peste 90…110 de km/h însoțite de ninsori abundente vor fi și pe crestele Carpaților Occidentali (Apuseni). Deci, va fi un viscol în toată regula pe crestele Carpaților. Acest episod de ninsori viscolite va începe din a doua parte a nopții de 22/23 decembrie, va depune un strat de zăpadă consistent în zonele montane și un strat de zăpadă cu grosimi variabile în Transilvania, Maramureș, Crișana, zonele submontane și dealurile Banatului, Moldovei și în zonele înalte de munte din nord-vestul și nordul Munteniei, nord-vestul și nordul Olteniei. În jumătatea de sud a țării, vântul va sufla destul de alert, în special, pe parcursul zilei de 23 decembrie 2023, când rafalele pot atinge și depăși 60…75 km/h. Mare atenție la intensificările puternice ale vântului”, a transmis sursa citată. 
Articolul precedentCurtea Supremă din Colorado a decis că Donald Trump nu poate candida la președinția SUA
Articolul următorCSU Craiova încheie anul cu o remiză. Petev: Trebuie să schimbăm ceva