Migranți din Kuweit, Palestina și Siria, cu barca, pe Dunăre, la porțile Olteniei

Nu mai puțin de 11 migranți, 5 minori și 6 majori, din Siria, Palestina și Kuweit, au forțat frontiera de stat a României, încercând să ajungă, pe Dunăre, în țara noastră, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Îmbarcați într-o ambarcațiune gonflabilă, străinii au fost reperați de polițiștii de frontieră din Mehedinți și reținuți.

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – judeţul Mehedinţi, au depistat unsprezece cetăţeni străini, adulți și copii, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

În data de 12.06.2021, în jurul orei 01.50, în urma unei acțiuni desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – județul Mehedinți, a fost descoperit în aval de insula Șimian un grup de unsprezece persoane,  cetățeni străini.

Grupul format din adulţi şi copii a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin pentru verificări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Palestina și Kuweit, șase adulți, cu vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani şi cinci minori, cu vârste cuprinse între un an și cincisprezece ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcațiuni gonflabile condusă de către un conațional.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a transmis Poliția de Frontieră.