Ministrul Agriculturii anunță acordarea unui ajutor de stat pentru apicultori

 

Apicultorii ar putea primi, în 2024, un ajutor financiar de 25 de lei pe familia de albine pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023. Fondurile totale alocate printr-o schemă de ajutor de stat urmând să fie de aproape 60 de milioane de lei, potrivit unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)

 

MADR a postat în transparenţă decizională un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Valoarea totală a schemei de ajutor este de 59.866.000 lei, echivalentul sumei de 12.034.334 euro, iar cuantumul propus pentru ajutorul de stat este în sumă de 25 lei, respectiv 5 euro/familia de albine”, se precizează întru-un comunicat emis, joi, de MADR. 

 

Articolul precedentPetev, înainte de meciul cu U Cluj: Fiecare echipă este periculoasă. Sper că vom juca la fel ca în meciul cu Sepsi
Articolul următorLiga Națiunilor poate duce România la două jocuri de Campionatul Mondial. Adversarii tricolorilor