Ministrul de Interne: Polițiștii vor arăta altfel în stradă

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat, din nou, o reașezare a Poliției Române, demers ce privește dotarea, modul de acțiune și imaginea instituției.

O să vedeți, cât de curând, că polițiștii vor arăta altfel în stradă. O redefinire a Poliției, o delimitare clară a competențelor, înseamnă o adevărată reformă. (…) Se face această nouă colantare în prețul inițial pentru mașinile noi. Pentru celelalte intră în costurile normale. Când se refac branduirile, se fac în forma nouă. O să achiziționăm și bastoane cu șocuri electrice și, în contextul pandemiei, căști cu vizetă, pentru a-i proteja”, a declarat Vela.

Mașini mai vizibile în trafic

Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben. Calitatea autocolantelor este mult mai ridicată, dar cel mai important aspect este că noile mașini sunt mult mai vizibile în trafic. Acestea pot fi observate de la 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri.

BodyCam militar pentru 12.000 de polițiști

Șeful Internelor a mai anunțat că polițiștii vor fi echipați cu BodyCam-uri, cu ajutorul cărora vor putea înregistra video și audio misiunile din stradă la care participă pentru a se putea proteja de eventualele reclamații, dar și pentru a proba anumite infracțiuni ori contravenții.

Sindicatului Europol a arătat că BodyCam-ul poate fi folosit în mai multe situații, precum:

– legitimarea persoanelor;

– conducerea la sediul Poliției;

– oprirea vehiculelor;

– utilizarea forțelor și mijloacelor din dotare;

– efectuarea controlului corporal și al bagajelor;

– constatarea contravențiilor și infracțiunilor;

– prevenirea unui pericol iminent la adresa vieții și integrității fizice a unei persoane;

– punerea în executare a mandatelor emise de organele judiciare;