Ministrul Educației: Vor fi festivități la începutul anului școlar. Pragul de șase la mie nu va trimite toți copiii acasă

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică seara, la o televiziune națională, că festivitățile de deschidere a anului școlar vor fi permise. Totodată, acesta a precizat că este foarte probabil ca preșcolarii să meargă la unitățile de învățământ, chiar dacă rata de infectare depășește 6 la mie în localitatea respectivă, mai mult, sunt discuții ce țin de prezența fizică la cursuri și a elevilor de peste 12 ani.

Şcoala nu ar trece integral în online (la o rată de infectare de peste 6 la mie – n.red.). Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie. În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare. Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces, în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar. (…) În acest al doilea scenariu, care nu a fost adoptat încă, în cazul în care rata de infectare ar depăşi 6 la mie şcolarii de gimnaziu ar urma să intre în online, până la vârsta de 12 ani, iar în cazul elevilor de peste 12 ani se ia în calcul posibilitatea ca aceştia să poată merge la şcoală, cu prezenţă fizică. Bineînţeles, nu mai departe de intrarea localităţii în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a declarat, la Digi 24, ministrul.