Târgu Jiu: Primarul a dispus verificarea tuturor apometrelor la branșamentele pe care municipalitatea le are la ApaRegio

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dispus înființarea unei comisii care să verifice toate contoarele de la branșamentele la ApaRegio pe care la are municipalitatea. Anunțul vine după ce în presa locală au apărut stenograme ale discuțiilor unor salariați ai societăţii, care ar fi umflat facturile de apă la persoane fizice şi instituţii, inclusiv la Consiliul Judeţean Gorj, de unde este coordonată activitatea companiei de apă și canal. Edilul, care s-a războit în ultimii ani cu operatorul de apă, este convins că, în scurt timp, vor fi scoase la iveală şi mai multe nereguli.

Eu spun de 4 ani de zile că ceva nu este în regula la societatea ApaRegio. De data aceasta avem o probă certă că cetăţenii din municipiul Târgu Jiu şi instituţiile publice au fost furate de o societate care facturează atât cât este nevoie, nu cât se consumă. Trebuie să asigure salariile destul de mari ale celor care se află în conducerea acestei societăţi. Au început să se fure şi între ei! În momentul în care ai ajuns să furi apă de la instituţia care ţi-a desemnat conducerea sunt semne de întrebare la care nu vom găsi niciodată răspuns. Ar trebui să-i pună pe gânduri şi pe cei de acolo. E adevărat, facturile de la Consiliul Judeţean sunt mult mai mici faţă de cele pe care le plăteşte primăria sau cetăţenii”, a spus Romanescu la Radio Infinit.

IPJ Gorj s-a sesizat după stenogramele apărute şi a demarat o anchetă. În schimb, la o televiziune naţională, directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrăşcoiu, a susţinut că nu au fost umflate facturile beneficiarilor de apă.