Ministrul Energiei: Nu privatizăm nimic! Statul trebuie să rămână acționar majoritar la toate companiile de interes strategic național

Statul va fi acționar majoritar în toate societățile şi companiile de interes strategic naţional, iar listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă privatizare, transmite ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Poziționarea ministrului vine după ce pe diferite căi s-a reîncălzit lozinca ”nu ne vindem țara”, arătându-se că guvernul în exercițiu ar intenționa să înstrăineze mai multe companii de interes național.

 

Ca în povestea cu Petrică și Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă <<Ne vând țara>>. Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicția, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale, la bănci și la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar. Un demers legislativ pe care îl susțin și am mai anunțat asta.
ÎNSĂ, nu privatizăm NIMIC! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu PRIVATIZĂM NIMIC!
STATUL TREBUIE SĂ FIE ACȚIONAR MAJORITAR ÎN TOATE SOCIETĂȚILE ȘI COMPANIILE DE INTERES STRATEGIC NAȚIONAL!
Și așa va fi!
Listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă PRIVATIZARE, ci șansa de modernizare, de a face investiții, de care, evident, va beneficia fiecare român.
P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare și de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obținem un interes electoral efemer”, a transmis ministrul.