Ministrul Finanțelor: România trebuie să plătească, în 2020, aproape 50 de miliarde, datorii făcute de PSD într-o perioadă de creștere economică globală

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a arătat, pe pagina de socializare, că România trebuie să plătească, numai în 2020, 50 de miliarde de lei, datorii făcute de PSD în perioada în care la nivel global exista creștere economică. Poziționarea liberalului vine după ce în spațiul public Marcel Ciolacu, liderul PSD, a acuzat guvernul liberal că se împrumută iresponsabil, peste măsură.

Marcel Ciolacu, veți plăti TOȚI pentru distrugerea economiei!

PSD a distrus economia României.

În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de MILIARDE lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globala avea creștere economică.

Ca să fie clar, aproximativ 50 de MILIARDE LEI doar în 2020.

Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde lei pentru un împrumut făcut de Dragnea și Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criza economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total IRESPONSABIL, a crescut deficitul bugetar și împrumuturile.

Daca PSD nu ar fi cheltuit acești bani pentru partid și nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creștere economică.

Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu și gașca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii.

Până și Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creștere economică din ultimii ani.

Este îngrozitor cum și-au bătut joc de România.

Din punctul meu de vedere, așa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naționale și pentru asta vor răspunde toți”, a transmis ministrul.