Târgu Jiu: Jandarm surprins băut la volan. A refuzat testarea în vederea stabilirii alcoolemiei

Un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tudor Vladimirescu Gorj a fost surprins băut la volan, duminică noaptea, în urma unei sesizări făcute de o femeie. Potrivit celor relatate de aceasta, respectivul, în civil fiind, ar fi încercat să o abordeze, prin flash-uri, pe strada 14 octombrie, și imediat ce a realizat că este băut a apelat autoritățile. Surpriză, la sosirea polițiștilor, reclamanta a aflat că persoana în cauză este jandarm.

Poliția Gorj a relatat că, un bărbat de 32 de ani, din municipiu, a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

La  data de 18 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că pe strada 14 Octombrie, din municipiul Târgu Jiu, se deplasează un autoturism al cărui conducător auto se află în stare de ebrietate.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au identificat lângă autoturism, un tânăr de 32 de ani,  din Târgu Jiu, acesta fiind indicat de către apelantă ca și conducător al autoturismului.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și recoltarea de probe biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de  sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Potrivit surselor jienii.ro, jandarmul în cauză face parte din Corpul subofițerilor și este ginerele unui fost șef de inspectorat militarizat din Gorj. Cel mai probabil, dosarul va fi declinat către Parchetul Militar, chiar dacă lucrătorul MAI se afla în timpul liber.