Home Principale Actualitate Ministrul Muncii: Legea salarizării nu va permite sporuri mai mari de 20%....

Ministrul Muncii: Legea salarizării nu va permite sporuri mai mari de 20%. Venitul va avea o parte fixă și una pe criterii de performanță

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat, duminică, la o televiziune națională, că noua lege nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite. Totodată, va exista o grilă unică de salarizare, inclusiv pentru administraţia publică locală.

 

Cu privire la noua lege a salarizării, am finalizat partea de dialog social şi ne vom apuca de treabă. Ne ocupăm de această lege în aşa fel încât şi în interiorul sistemului de salarizare publică să avem o lege unitară, o lege în care fie că vorbim de ierarhizarea pe verticală, fie că vorbim de interiorul familiilor ocupaţionale, să avem o ierarhizare care ţine cont de complexitatea muncii şi de importanţa socială a acesteia. (..) Noua lege nu va mai permite sporuri mai mari de 20% pe fiecare ordonator de credite. Va veni cu grilă unică de salarizare, inclusiv pentru administraţia publică locală, noua lege va veni cu o noutate (..) şi pe care şi ordonatorii de credite o cer, faptul că venim cu o parte fixă şi o parte variabilă, astfel încât să legăm prin indicatori de performanţă, performanţa funcţionarului de venitul pe care îl primeşte. Sporul de vechime este un spor care se va menţine cu siguranţă şi în noua lege a salarizării, toate sporurile vor fi analizate dar vor veni cu criterii de performanţă”, a precizat, la Prima News, ministrul.