Ministrul Sportului vrea izolarea echipelor din play-off-ul Ligii 1

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, crede că prin izolarea echipelor din play-off-ul Ligii 1 la fotbal, partea superioară a clasamentului va fi stabilită fără alte probleme. Propunerea vine după ce mai mulți jucători de la CFR Cluj Napoca au fost confirmați cu Covid-19, iar de aici o mulțime de scenarii și reproșuri ce țin de bătălia pentru titlu de campion.

Este prima soluţie avansată de noi, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cred că, cel puţin pentru ultimele trei etape care mai sunt de disputat pentru play-off, pentru că el contează cel mai mult, practic îţi dă rezultatul final şi viitoarele participante în cupele europene, cred că ar fi cea mai indicată situaţie, nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să se fie protejate suplimentar şi echipele să apeleze la acest tip de cantonament de pregătire sportivă, izolându-se astfel faţă de ceilalţi.
Cred că problemele au apărut în afara meciurilor, în afara stadioanelor. Competiţia se desfăşoară după nişte reguli clare, care se respectă, fiind o situaţie destul de bine controlată.
Ceea ce se întâmplă în afara activităţii sportive, modul în care cluburile gestionează, controlează, organizează un program sportivilor nu mai ţine de noi şi ei sunt direct responsabili în a gestiona aceste situaţii care au adus câteva echipe româneşti în pragul unor situaţii care sunt practic focare din punctul meu de vedere. Petrolul a fost prima echipă care a avut asemenea probleme, Dinamo şi acum CFR Cluj”, a declarat, la Digi24, ministrul Stroe.