Romanescu: Țin în mod deosebit ca Pandurii să activeze ”acasă” doar pe arena din Târgu Jiu

Primarul Marcel Romanescu a dat, din nou, garanţii că Pandurii va evolua doar pe Stadionul din Târgu Jiu. Afirmaţia vine după ce, la sfârşit de săptămână, spiritele s-au încins între reprezentanţii Pandurilor şi Viitorului pe tema folosirii bazei sportive. Cum Direcţia de Patrimoniu administrează, în acest moment, terenurile de antrenament, oricine poate închiria suprafeţele de joc pentru şedinţe de pregătire. Pandurii are, în continuare, prima opţiune, dar oficialii echipei nu se aşteptau ca şi alte formaţii să se antreneze la Târgu Jiu.

A apărut o neînţelegere zilele trecute. Clubul Pandurii ne-a dat o oră de desfăşurare a antrenamentelor. Au venit cei de la Viitorul, care făcuseră o solicitare şi acceptaseră acel program. Între timp, Pandurii s-au răzgândit şi au intrat şi peste orarul Viitorului. A rezolvat problema directorul de la Patrimoniu. Cluburile au folosit terenuri diferite şi problema s-a rezolvat”, a explicat edilul Romanescu.

Primarul municipiului a declarat că a făcut mai multe solicitări către Pandurii pentru a transmite programul de antrenament. În cele din urmă, problema pare că s-a rezolvat. La început de săptămână, directorul sportiv al clubului, Camilian Floroiu, a discutat cu reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu, dar şi cu edilul. În concluzie, Pandurii are întâietate, dar şi alte formaţii, de juniori sau seniori, pot să se pregătească la Târgu Jiu în afara orarului trimis de echipa lui Călin Cojocaru. Mai mult, Romanescu a insistat că Pandurii nu pot avea decât o singură “casă”.

De două săptămâni, facem apel la clubul Pandurii să ne trimită un grafic cu programul de antrenament al grupelor de juniori şi echipei de seniori pentru cele două terenuri de antrenament. Sper să găsim cea mai bună soluţie. Am mers pe ideea că Pandurii trebuie să ne comunice programul de antrenament, iar în afara acelui program pot apărea şi alte solicitări de la alte echipe. Săptămâna viitoare intrăm în şedinţa de Consiliu Local, cu propunerea reducerii la jumătate, pe perioada stării de alertă sau de urgenţă, a chiriei pentru folosirea bazei sportive principale şi o anumită chirie modică pentru clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu în vederea campionatului. Ţin în mod deosebit ca Pandurii să poată activa, atâta timp cât va exista ca şi club, doar pe arena din Târgu Jiu”, a spus primarul.